Chai Spices Himalaya

€2,52
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Chai Spices Himalaya

Chai betekent in veel landen thee. Zo heb je in India de chai wallahs, de theeverkopers. Ze mixen diverse (basis)specerijen zoals kruidnagel, peper, gember, kaneel en kardemom met sterke zwarte thee (bijvoorbeeld Assam) tot heerlijke kruidige, warme dranken met een plonsje melk.

De Chai van Theepost punt en-el is zonder thee. Een pure smaakvolle specerijenmelange. Lekker pittig. En lekker zoet. Je kan natuurlijk zelf aan de mix gaan: met zwarte thee, met Chai Spices Himalaya, een splash melk en suiker of honing naar smaak.

Maar puur is deze spicymix al een op zichzelf staand theefeestje. Hoe cool is dat? Of pittig. Zo je wilt.

Ingrediënten: kaneel*, gember (33%)*, anijszaad*, zoethout*, venkel* en koriander*.

Inhoud: 50 gram. Goed voor ruim 25 koppen thee. Of na nogmaals opschenken met heet water (dit kan 2x per theezeefje gevuld met de specerijenmix) goed voor maximaal 50 koppen thee. Door het opnieuw opgieten van de chai ontdek je elke keer nieuwe smaaklagen.

Specerijendranksmaak? Hot & spicy! Pittig en zoet!

De “power of the tea” of theekracht? Geen thee, wel een specerijenmelange met een powerrr van krrrachtig: de 4 van de 5 (op de vijfpuntsschaal).

Biologisch chai-tje? Ja.*Biologische productiemethode NL-BIO-01 Skal 13351.

Hoeveel gram plopje in een theekopje? Niet één, maar twee. 2 gram dus.

Hoe auw-heet moet het water zijn? Een beetje chai houdt van 100 graden qua temperatuur.

Chai-trekje-tijd? Begin met een korte chai-trek-tijd. Proef de chai. Verleng de trektijd tot maximaal 5 minuten.

Hoe vaak kun je de specerijenmelange nog een keer (her)gebruiken? Hooguit 2 keer.

De specerijengeboortegrond van dit verrukkelijke chai-tje? India.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen